fbpx

Wat kan je doen in Brugge tijdens corona? 5 tips!

wat te doen in brugge corona

Ook tijdens de coronamaatregelen is het mogelijk om van een fijn dagje Brugge te genieten. Van de mooiste plekjes om te wandelen tot onze favoriete take-away hotspots, ontdek hieronder onze 5 tips voor een bezoekje aan Brugge tijdens corona!

Start de dag met lekkere koffie en een wafel

Op dit moment zijn de koffiebars in Brugge nog niet open. Al kan je via take-away natuurlijk wel van een kopje heerlijke koffie genieten! Onze favoriete hotspots voor koffie in Brugge zijn Babette, Basiel Urban Greenhouse, Balthasar en Li O Lait. Of je kan een kopje koffie én lekkere verse wafel gaan halen bij Flavourss.

Maak een romantische wandeling

Op zonnige dagen is het heerlijk wandelen in Brugge! Maak een stadswandeling langsheen het Belfort, de Bonifaciusbrug en het Huidenvettersplein. Spot de zwanen op de Brugse reien, neem een foto aan de populaire Rozenhoedkaai, of wandel door het charmante Minnewaterpark. In Brugge hangt er overal romantiek in de lucht.

Steun de lokale winkels

Hoewel je nog steeds de coronamaatregelen in acht moet nemen, kan je toch al stoppen voor een bezoekje aan typische Brugse winkels en de lokale handelaars zo steunen. In dit blogartikel vind je een overzicht van onze favoriete lokale winkeladresjes!

Haal take-away lunch of diner

Honger gekregen? Ook nu ben je in Brugge aan het juiste adres voor lekkers! Veel lunchplekjes en restaurants voorzien namelijk take-away. Enkele aanraders voor lunch zijn HAP take-away bites, Fitchen en Sanseveria. En je avondeten? Daarvoor kan je onder andere stoppen bij Zushi, Otomat, Bavet en Den Dyver.

Bezoek een museum

Daarnaast is het ook mogelijk om een museum of bezienswaardigheid te bezoeken! O.a. Frietmuseum, de Heilige Bloedbasiliek, het Sint-Janshospitaal, het Torture museum en het Groeningemuseum zijn open.

Sommige openingsperiodes wijken wel af van wat gangbaar is en er gelden specifieke voorschriften, dus neem bij twijfel zeker even contact met de plek die je wil bezoeken op.

Goed om te weten: in de meeste toeristische zones zoals o.a. de stationsomgeving, op de Markt en in de winkelstraten moet je momenteel je mondmasker dragen. Op de website van Stad Brugge vind je steeds de meest recente coronamaatregelen in Brugge.

Geef een antwoord