fbpx

Interview | De Pepernotenfabriek in Brugge

pepernotenfabriek brugge
Foto door Marry Fermont

Nom nom! Met koude, gezellige herfstdagen en Sinterklaas in het vooruitzicht, genieten we nog meer van heerlijke kruidnoten. En leuk nieuws voor zoetebekken als onszelf: in hartje Brugge kan je daar dit najaar voor terecht bij De Pepernotenfabriek! Tijd om initiatiefnemers Denny ter Steege en Egon Kok even aan de tand te voelen over deze lekkere pop-up.

Waarom beslisten jullie om een pop-up Pepernotenfabriek in Brugge te openen?

Van Delft De Pepernotenfabriek is al jaren een begrip in Nederland. Sinds 5 jaar openen er elk jaar overal in Nederland pepernotenwinkels. Die zijn zó’n groot succes dat het tijd werd om het kleinste (en volgens ons ook lekkerste) koekje van Nederland gecombineerd met de béste chocolade van België eromheen bekender te maken in het buitenland. België was een logische keuze geografisch gezien en daarnaast hebben wij in de afgelopen jaren al vele Belgen in onze winkels in Nederland mogen verwelkomen. Brugge heeft een leuke vibe en de bezoekers zijn liefhebbers van goede chocolade. De combinatie met een klein koekje maakt het in deze regio erg bijzonder en dus uniek. Zeker omdat er meer dan 50 smaken zijn.

Komt er in de toekomst eventueel een permanente vestiging in Brugge?

Op dit moment werkt De Van Delft formule grotendeels als pop-up principe in Nederland. We hebben een permanente winkel Amsterdam. Dat werkt. Dit is het eerste seizoen in België en de winkel in Brugge zal tot 1 januari openblijven. We sluiten niet uit dat er in de toekomst in België ook een permanente winkel komt. Brugge heeft in ieder geval de juiste ingrediënten om een permanente winkel te vestigen!

Wat zijn jullie persoonlijke favoriete smaken?

Egon: Mijn favoriete smaak is Raspberry Cheesecake.

Denny: Bij mij is dat lijstje wat langer. Is het vandaag een Authentieke Steranijs, dan kan het morgen Zure Mat zijn. Ik vind alle smaken lekker!

Foto door Marry Fermont

Is er een verschil in populairste smaken in België en Nederland?

Caramel Zeezout is in Belgie ook super populair, dus daar zit geen verschil met Nederland. Trendy smaken doen het hier ook erg leuk, zoals een Zure Mat. Speciale smaken ook, denk aan Drop.

Worden pepernoten vooral gegeten met Sinterklaas? Of kan dit ook perfect op andere momenten?

Door de geschiedenis in Nederland wordt de Pepernoot veelal gekoppeld aan de Sinterklaas periode, maar een pepernootje smaakt bij alles! Immers, het is een klein gechocolateerd koekje. En chocoladekoekjes worden het hele jaar door gegeten. Lekker bij de koffie of thee, lekker op je boterham, lekker als dessert, heerlijk om in een taart te verwerken, lekker met een glas limonade op het terras in de zomer, lekker als traktatie, lekker i.p.v. doopsuiker bij een geboorte, lekker bij…. Vul zelf maar in! Genoeg perfecte momenten 🙂

Waarom moeten klanten zeker eens bij jullie langskomen?

Omdat we zeker weten dat je nog niet eerder zulke lekkere pepernoten hebt geproefd en we zeker en vast zijn dat er een smaak voor jou bij zit! We hebben in de winkel een proeftafel, zodat je al wat smaken kan proeven. Met meer dan 50 verschillende smaken hebben we een pepernoot voor iedereen.

Na het lezen van dit interview ook zin gekregen in een pepernootje? Rep je dan snel naar Van Delft De Pepernotenfabriek in de Brugse winkelstraat. Adres: Steenstraat 35, 8000 Brugge.

Geef een antwoord