5x wat te doen in Lissewege

Lissewege mag dan niet zo bekend in de oren klinken als Brugge, dit prachtige witte dorp is net zo goed een bezoekje waard. Op een steenworp van de Belgische kust en slechts tien minuutjes met de trein van Brugge vind je namelijk een van de mooiste dorpen van Vlaanderen. De historische huizen in het oude dorpscentrum werden eeuwen geleden wit geschilderd en lijken zo van een postkaartje geplukt. Hoog tijd dus om dit West-Vlaamse dorp en zijn bezienswaardigheden eens in de kijker te zetten. Plan je een leuke daguitstap of een gezellig weekendje weg? Dan mogen deze 5 must do’s zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Lissewege!

1. Dompel je onder in geschiedenis

De indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouw kerk in Lissewege stamt af uit de 13e eeuw en torent hoog boven de polders uit. Rond het ontstaan van dit sterk staaltje vroeggotische architectuur doet bovendien een legende de ronde. Voor sommigen al een reden op zich om naar Lissewege te trekken.

Maar ook in de rest van het dorp waan je je plotsklaps terug in de tijd. De historische huizen en typisch bruine kroegen doen je snakken naar de tijden van weleer.

2. Bezoek het ouderwetse snoepwinkeltje De Soete Paepe

De Soete Paepe is een echte bezienswaardigheid in Lissewege! In 2012 werd aan de Walram Romboudtstraat een snoepwinkeltje uit 1920 nagemaakt. Hier vind je meer dan 60 soorten snoep van vroeger. Van zoete en zoute drop tot toverbollen, neuzekes of sneeuwballen. Perfect voor elke lekkerbek!

snoepwinkel lissewege

3. Laat je betoveren door alle kunst

Wie Lissewege zegt, zegt kunst. Kunstliefhebbers kunnen in Lissewege hun hart ophalen bij Galerij Fotoon. Of wat dacht je van de indrukwekkende beeldenroute? Tijdens deze openluchttentoonstelling tonen meer dan 100 kunstenaars hun sculpturen doorheen het dorp. De beelden staan opgesteld op het dorpsplein, in de straten, langsheen de kerk en het domein Ter Doest.

De 21e editie vindt plaats van 12 juli tot 22 september 2019.

4. Ontdek de natuurpracht via een wandelroute

Maar ook op andere momenten is het aangenaam wandelen in Lissewege. Natuurlijk kan je zelf wat kuieren doorheen dit gezellige stadje maar wie liever een vooraf bepaalde route volgt, kan ook kiezen voor de Ter Doestwandelroute.

Deze wandelroute bedraagt ongeveer 6 kilometer en start aan de Oude Pastoriestraat. Vanaf daar trek je op weg om het prachtige, vlakke polderlandschap in Lissewege te bewonderen. Na de pittoreske dorpskern verken je de rustige straten, het Boudewijnkanaal en de historische site van Ter Doest. Wandelschoenen aan en vertrekken maar!

5. Snuif de sfeer op tijdens het gratis lichtfestival

Het witte polderdorp wordt zo mogelijk nog gezelliger tijdens het gratis lichtfestival. Dan staat het hele dorp in het teken van het licht. Samen met de inwoners van Lissewege, verschillende artiesten en organisaties geniet je hier van een sfeervol spektakel vol muziek, vuurinstallaties, licht- en videokunst en straattheater. Klaar voor een feeërieke avond?

Dit jaar vindt het lichtfeest plaats van 21u tot 23u30 op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus 2019.

Share:

2 Comments

  1. maart 22, 2019 / 6:25 am

    Ik vind Lissewege zo gezellig! Echt heel leuk om rond te wandelen. Een hele fotogenieke stad trouwens! En zoals je zegt, het lichtfeest ieder jaar is echt heel leuk

Geef een reactie