fbpx

Kerstmis in Brugge: wat te doen?

kerst brugge

Jingle bells, jingle bells… Na een bezoekje aan Brugge ben je helemaal in kerstsfeer! Gezellige lichtjes en kerstbomen veroveren langzaam maar zeker de straten. Zelf de winterse sfeer komen opsnuiven? Dan zijn deze kerstactiviteiten een echte aanrader.

De kerstmarkt in Brugge

Dankzij de smalle steegjes en middeleeuwse sfeer is de kerstmarkt in Brugge ontzettend knus! Kom genieten van de magische lichtjes, frissen dennengeur, warme wafels en heerlijke glühwein. Of scoor een kerstcadeautje aan een van de vele standjes.

Waar? Je vindt de kerstmarkt op de Markt en op het Simon Stevinplein.

Wanneer? Van vrijdag 22 november 2019 tot en met zondag 5 januari 2020.

Een betoverend lichtparcours

Nieuw dit jaar: De traditionele ijspiste op de Markt maakt plaats voor een kunstijspiste op het water in het Minnewaterpark. Hier kan je heerlijk schaatsen en je verwarmen in een grote winterbar.

En om de kerstsfeer nog te versterken zijn er twee lichtparcours die je doorheen de stad leiden en je verrassen met dynamische lichtinstallaties, atmosfeerbelichting en projecties. Klaar voor een romantische avondwandeling in Brugge? Wij alvast wel!

Waar? De wandelingen met lichtkunstinstallaties lopen van het Stationsplein tot het Minnewater en van het Stationsplein via het Albertpark tot ’t Zand.

Wanneer? De verlichting staat aan van 15.30 u. tot middernacht.

pop-up bar brugge
Bron foto: Dankbar

Kerst pop-up bar Dankbar

Ben je dol op Kerstmis maar niet echt op de koude temperaturen? Dan hebben we met deze pop-up kerstbar de oplossing voor jou!

In de Sint-Salvatorkoorstraat vind je het tijdelijk cafeetje Dankbar. Hiervoor werd een loods omgetoverd tot een winterse wonderwereld vol kerstbomen, kerstballen en feeërieke lichtjes.

Deze pop-up is zonder twijfel het alternatief voor wie het niet graag koud heeft op de kerstmarkt. En na het bekijken van de kaart geloven we ook niet dat je hier met honger of dorst vertrekt… Er is onder andere keuze uit verschillende wijnen, bieren, jenevers, soepen en pistolets. Je kan dankzij de samenwerking met Otomat zelfs je pizza’s daar gaan halen en ze in de pop-up bar gezellig komen opeten.

Waar? Sint-Salvatorskoorstraat 10, in de buurt van het Simon Stevinplein.

Wanneer? Van 16 november tot 11 januari 2020.

Kerstshoppen in Brugge

December is de feestmaand bij uitstek. Ben je op zoek naar een kerstcadeautje voor je lief, ouders, familie of vrienden? In Brugge vind je de leukste geschenken voor onder de kerstboom!

En om het winkelen in Brugge nog aangenamer te maken, zijn er tijdens de eindejaarsperiode enkele shoppingdagen. Op die dagen is een deel van de binnenstad autoluw en het openbaar vervoer op het volledige Brugse grondgebied gratis.

Wanneer:

  • zaterdag 7 en zondag 8 december 2019
  • zaterdag 14 en zondag 15 december 2019
  • zaterdag 21 en zondag 22 december 2019
  • donderdag 26 en vrijdag 27 december 2019
  • zaterdag 28 en zondag 29 december 2019
  • donderdag 2 en vrijdag 3 januari 2020

Kom jij de kerstsfeer in Brugge opsnuiven?

Geef een antwoord