De 7 leukste bezienswaardigheden in Brugge

Brugge barst van de trekpleisters. Van een romantisch diner in een middeleeuws pand tot een onvergetelijk bezoek aan een van de vele musea. Deze prachtige stad biedt ontelbare mogelijkheden tijdens een weekendje weg. Vraag je je af wat je zeker gedaan moet hebben? Deze 7 bezienswaardigheden in Brugge zijn echte aanraders!

1. Het Belfort

Wie Brugge zegt, zegt Belfort. Deze indrukwekkende Brugse toren is 83 meter hoog en is sinds jaar en dag het geliefkoosde foto-onderwerp van de vele toeristen. In de ontvangstruimte leer je heel wat bij over de stadsgeschiedenis en wie zich waagt aan de klim van 366 treden wordt beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge.

2. Het begijnhof

Het Brugse begijnhof is er al sinds 1245. Snuif de rustgevende sfeer van weleer op en ontdek hoe de begijntjes in de 17e en 18e eeuw leefden. Een van de begijnhuisjes werd bovendien als een museum ingericht en is absoluut een bezoekje waard!

3. Basiliek van het Heilig Bloed

Deze dubbelkerk is sinds 1923 een basiliek die bestaat uit een romaanse benedenkerk en een neogotische bovenkerk. In het bovenste gedeelte wordt de relikwie van het Heilig Bloed bewaard. P.S. vergeet zeker niet om ook de schatkamer vol waardevolle kunstwerken te bezoeken!

4. Het Historium

Wat te doen in Brugge bij slecht weer? Het Historium bezoeken natuurlijk! Met een attractie die de Waterhalle reconstrueert en een VR Experience die je virtueel in het Brugge van de 15e eeuw onderdompelt, verveel je je geen moment. Daarnaast is het museum ook populair bij de allerkleinsten die samen met jou de Family Trail kunnen volgen. Klaar voor dit interactief parcours vol fun voor kinderen? Dan moet je bij het Historium zijn! Tickets kan je trouwens heel eenvoudig online bestellen.

5. De Brugse reien

Kenmerkend voor Brugge zijn de gezellige kanaaltjes waar je ook een romantisch boottochtje kan maken. Een tikkeltje toeristisch maar geef toe, bij een bezoekje aan het ‘Venetië van het noorden’ mag een boottochtje zeker niet ontbreken!

6. Het Groeningemuseum

Fans van de Vlaamse primitieven mogen een bezoek aan het Groeningemuseum niet overslaan. Hier ontdek je de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst en bewonder je naast neoclassicistische meesterwerken uit de 18e en 19e eeuw ook heel wat naoorlogse moderne kunst.

7. Brouwerij De Halve Maan

En last but not least… Bierliefhebbers moeten bij de authentieke huisbrouwerij De Halve Maan uit 1856 zijn. Hier wordt de Brugse Zot gebrouwen, een pittig biertje van hoge gisting op basis van mout, hop en speciale gist. Tijd voor een rondleiding en een proefsessie denken we zo. Santé!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor activiteiten tijdens je bezoek aan Brugge? Op de website van Stad Brugge ontdek je Brugge in 60 seconden.

Share:

Geef een reactie