Wat te doen in Brugge bij slecht weer? 5 tips!

Niets zo wispelturig als het Belgische weer. Heb je een uitstapje naar Brugge gepland maar wil het weer niet helemaal mee? Geen nood! Brugge heeft ontzettend veel te bieden, zelfs op de meest regenachtige dagen. Deze 5 indoor activiteiten vinden we zelf alvast helemaal geweldig!

Tip 1: bezoek een museum

Brugge barst van de musea. Denk maar een het Frietmuseum of Choco-Story, yummie! Deze musea zijn allesbehalve saai en de place to be voor lekkerbekken. Vergeet dus zeker niet om ook even te proeven 😉

Geschiedenisfanaten en cultuurliefhebbers kunnen dan weer onderdak zoeken bij een van de vele Brugse pareltjes zoals het Historium, het Archeologiemuseum of het Groeningemuseum. Waan je enkele uren in het Brugge van weleer of bewonder enkele meesterwerken uit de beeldende kunst. Er is voor elk wat wils!

Tip 2: stap een gezellig restaurant of theehuis binnen

Brugge is dé stad om lekker te eten. Van een ontbijt tot tapas of een uitgebreid diner. Bekijk enkele van onze aanraders of ga zelf op onderzoek uit. Grote kans dat je nieuwe favoriete restaurant net om de hoek ligt! Ook aan gezellige koffiebars is er in Brugge geen gebrek. Onze persoonlijke favorieten zijn Vero Caffè en Margritt.

Tip 3: ga naar de cinema

In Kinepolis Brugge spelen ze steeds de laatste nieuwe kaskrakers. Regent het buiten pijpenstelen? Kruip dan gezellig binnen met een bakje popcorn en een filmpje. En vind je de Kinepolis iets te ver gelegen of mag het allemaal wat authentieker? Dan is er de Brugse stadscinema: Cinema Lumière! Deze kleine bioscoop ligt pal in het centrum, op slechts vijf minuutjes wandelen van de Markt.

Tip 4: ontdek de vele winkels

Dreigt je weekendje Brugge letterlijk in het water te vallen? Grijp dan je kans om de vele winkels te ontdekken. Al was het maar om een paraplu in te slaan. Maar ook een nieuwe outfit, toffe interieurspulletjes en vele lekkernijen behoren tot mogelijkheden… Just sayin’. Alsof we nog een extra excuus nodig hadden om te gaan shoppen 😉

Tip 5: bezoek een brouwerij

Een minder alledaagse activiteit maar daarom des te leuker! De Halve Maan ligt op het idyllische Walplein en brouwt al sinds 1546 bier. Hét succesnummer van deze brouwerij? De Brugse Zot natuurlijk! Proef gerust zelf eens van dit fruitige, blonde bier op basis van mout, hop en speciale gist.

Kan je nog wat extra inspiratie gebruiken? Ontdek dan de 7 leukste bezienswaardigheden in Brugge 😉 Have fun!

Share:

Geef een reactie