Een dag in Brugge: 5 tips van internationale reisvloggers

Natuurlijk kunnen we als locals leuke tips voor een dagje Brugge geven. Maar geef toe, stiekem is het best eens leuk om te horen wat buitenlandse toeristen over onze stad te zeggen hebben. Zeker als het bekende reisvloggers zijn! Int Affair is het YouTubekanaal van 2 goede vrienden uit de Verenigde Staten die samen al hun reisavonturen delen. In hun video ‘How to spend 1 day in Bruges | Belgium‘ delen ze hun favoriete activiteiten in Brugge. Benieuwd?

Tip 1: The Old Chocolate House

The Old Chocolate House is een tea-room en winkel in het hart van Brugge. Volgens Jen en Rafael van Int Affair is dit de place to be om te proeven van een overheerlijke warme chocolademelk!

Je vindt The Old Chocolate House in de Mariastraat 1C. Dat is op een steenworp afstand van de winkelstraten en het Simon Stevinplein! De perfecte plek dus om even te stoppen tijdens een dagje winkelen in Brugge.

Tip 2: Cambrinus

Vervolgens hielden Jen en Rafael halt bij bierbrasserie Cambrinus. De aanraders hier? Het bier (uiteraard!) en de typisch Belgische gerechten zoals mosselen en stoofvlees.

Zelf eens proeven? Cambrinus ligt in de Philipstockstraat 19. Liefhebbers van bier weten dus alvast waar ze terecht kunnen 😉

Tip 3: Brouwerij De Halve Maan

Maar ook de volgende stop is een absolute aanrader voor bierliefhebbers! Jen en Rafael volgden een tour bij de bekende bierbrouwerij en waren absoluut te spreken over de smaak van het bier.

Ook meer weten over onze Brugse trots? Je vindt brouwerij De Halve Maan op het Walplein 26!

Tip 4: Een boottocht

Tijdens een dagje Brugge mag een boottochtje uiteraard niet ontbreken! Ontdek historisch Brugge eens vanuit een volledig ander perspectief en geniet van prachtige plekjes langsheen de reien. Je kan inschepen bij een van de vijf aanlegplaatsen aan de Rozenhoedkaai.

Tip 5: Een gratis concert van Luc Vanlaere

Oké, eerlijk is eerlijk… zelf hebben we nog nooit een concert van Luc Vanlaere bijgewoond in het Oud Sint Jan. Maar daar komt binnenkort misschien verandering in. Als we Jen en Rafael mogen geloven zijn deze gratis harpconcerten namelijk een echte aanrader tijdens je bezoek aan Brugge! Perfect dus voor alle muziekliefhebbers onder ons!

De video van Int Affair bekijken? Check hier hun YouTubekanaal!

Share:

Geef een reactie